Botanisk Have 
onsdag, juli 12, 2006 - Oplevelser
I dag tog min kæreste og jeg en tur i Botanisk Have i København. Rejsen derind var desværre en langtrukken affære, da DSB, her midt i turist sæsonen, til stor gene for ind og udlandske turister, har fundet på, at de vil lave spor arbejde mellem Høje Tåstrup og Hovedbanen. Så for vores vedkommende hed det regional tog til Høje Tåstrup, skift til bumle S-Tog derfra og til Nørreport - det tager godtnok lang tid....Men ok, vi kom frem, og startede i Kaktushuset...... Hvis man tror, at kaktuser blot er nogle kedelige grå-grønne tingester med pikke på, så kan man godt tro om igen...Vi så rigtig mange utrolige flotte kaktuser i blomst, og hvilke flotte blomster og farver !Der var naturligvis også masser af mere "almindelige" kaktuser, både små og store. Det kan måske ikke ses på billedet ovenfor, men netop disse var mega store.

Derefter gik turen til Palmehuset, hvor man naturligvis kan opleve store palmer, bregner og andet der gror hvor det er rigtig varmt. Varmt var der også inde i Palmehuset, samt en luftfugtighed på omkring de 100%.Men det er jo det, der skal til, for at gro bla. bananer....I Palmehuset er der også muligt for, via en vindeltrappe, at komme op på en gangbro øverst oppe i væksthuset. Her fra kan man så nyde udsynet ud over toppene af palmerne og bregnerne, samt kikke ned, hvis man har mod på det... Det sidste undlod jeg, jeg ved det er uklogt med min lettere højdeskræk. Det skal måske lige tilføjes, at hvis man syntes det var varmt nede i jordhøjde, så var det intet i forhold til heroppe !Derefter var vi i Orkidehuset. Jeg havde regnet med, at se masser af virkelig flotte blomster, men blev dog lidt skuffet. Ok, der var da masser af flotte orkideer, men de kunne efter min mening ikke måle sig med de flotte kaktus blomster vi havde set.Uden for i haven, eller skal vi sige parken, var der også rigtig meget at se på, både stort som småt.Vandplanter var der naturligvis også, her i form af flotte åkander.Vi var også heldig at opdage en del dyr rundt omkring i haven, er de ikke bare søde ?Selvom parken ikke er specielt stor, så kan man nemt bruge rigtig mange timer derinde. Der er et væld af små stier, som godtnok løber tæt på hinanden, samt krydser hinanden, men selvom man går på en som blot er 5-10 meter fra en sti man lige har gået på, så ser man en masse nyt, og har overhovedet ikke følelsen af, at her har jeg da været før.

Selvom jeg på ingen måde er plante interesseret, så synes jeg det var en dejlig tur, jeg er sikker på det er en succes der skal gentages.

Botanisk Haves hjemmeside
Flere billeder

Turen hjem med DSB var som udturen en langsommelig affære, men alt i alt havde vi en rigtig god tur, heldigvis var vejreret også med os !

Mvh PeterZoo 
torsdag, juli 6, 2006 - Oplevelser
Min kæreste og jeg blev enige om, at dagen i dag var perfekt til en tur i Zoo (København). Vejreret var jo pragtfuldt, masser af sol og varme...

På vej derind snakkede vi om, om vi skulle flotte os og købe et årskort - det blev først afgjort da vi kom frem... Vi valgte årskortet ud fra den betragtning, at det var tjent hjem på 3 og et halvt besøg. Vi ville i hvert fald gerne der ind denne sommer, næste sommer, samt forbi Odense Zoo, som kortet også giver dagang til, så det var 3 gange. Det kunne også være sjovt nok at komme forbi på andre årstider, og tager vi på besøg til vinter, så er kortet tjent hjem. Desuden giver det adgang eller rabat til flere andre steder vi har snakket om at besøge.

Som sagt, vejeret var skønt, og dyrene rimelig veloplagte på trods af varmen.Nogle dog mere end andre, selvom løver lever naturligt hvor det er varmt, så kan man jo godt nøjes med at kikke dovent ud på os besøgende...Præriehundene var dog meget aktive og utrolige søde.Tropehuset med de mange fugle i de mest utrolige flotte farver er klart et must, men husk ørepropper !
Der skulle også være et dovendyr i Tropehuset, men indtil nu er det ikke lykkedes os at se det.Tilgengæld er der et væld af flotte sommerfugle, der alle er veldig fotogene, men noget rastløse, så de kan være svære at få på tæt hold.Udenfor syntes tigerne også at det var for varmt, så de svalede sig med en dukkert. Det var faktisk rigtig sjovt, for da vi kom til dem, var der kun en i vandet, og en anden på vej i vandet. Den prøvede med at stikke poten i vandet først, og den så nærmest ud som et kat, der ikke bryder sig om at blive våd. Til sidst tog den dog springet helt ud i vandet.De fleste dyrebørn er nu søde, selv de store af slagsen....Vi kom til bjørnemor, da det var ammetid for de 'små'. Det var sjovt at se, at den nærmest hold de små på plads med armene, så de ikke faldt ned af dens mave.De fleste flamingoer havde det også varmt, og soppede rundt ude i søen.Kenguroen her morede mig... Da jeg så den sidde sådan kunne jeg næste høre den sige : 'lad mig nu se, har jeg husket det hele, penge, nøgler, kørekort....'Ok, selvom det var varmt, så havde vi håbet på lidt liv i de to pungdjævle, men nej. Vi var heldig overhovedet at få øje på den ene sovende godt gemt af vejen. Den anden opgav vi at finde.

Alt i alt en rigtig god tur, men trætheden melder sig efter timevis af traven, samt de mange indtryk.

Zoo's hjemmeside
Flere billeder

1 kommentar ( 199 visninger )   |  permalink   |  relateret link


Forrige