Nytår 
mandag, januar 1, 2007 - Oplevelser
Så blev det nytår, og her efter 00:00, hvor alle andre skyder året ind med dyrt købt krudt, står jeg og kigger på alt fyrværkeriet - ganske gratis :-)

Jeg har før taget billeder af fyrværkeri med et almindeligt analog film kamara med rimelig godt resultat. Sidste nytår prøvede jeg med et ældre digital kamara, men det var alt for langsom, der gik omkring 1 sekundt fra man trykkede på udløseren, til den tog billedet, og det dur' ligesom ikke.

I år have jeg så alieret mig med et bedre digital kamera, men jeg måtte godtnok sande at det er meget svært at fotografere nytårs fyrværkeri, man er simpelthend for langt væk til at det giver lys nok.

Jeg fik en lille håndfuld billeder i kassen som jeg, efter lidt redigering, godt vil være bekendt at vise frem, selvom de absolut ikke er noget at prale af... De er lagt ud i mit foto album.

Her er to af de bedste i en mindre udgave.

I ønskes alle et rigtig godt nytår !

Vikingeskibs Museet 
lørdag, juli 22, 2006 - Oplevelser
I dag tog min kæreste og jeg en tur til Vikingeskibs Museet i Roskilde, man bør jo kende sin by !!

For at få det største udbytte af museet, bør man sørge for at besøge det, når der er en guidet rundvisning, hvilket vi naturligvis gjorde. Vi fik den guidede rundvisning, der giver masser af baggrund info, hvorefter vi selv gik rundt og kikkede og læste. Sidst så vi filmen som kan ses i deres lille biograf.Uden for selve museums bygningen er der på Museumsøen en del at se på, bla. værksteder hvor der bygges kopier af vikingeskibene, samt de kopier som benyttes til sejllas.Har man øje for det, kan man finde masser af gode stemnings billeder.Selvom museet og museumsøen i sig selv ikke er ret stort, så kan man alligevel hurtigt bruge nogle timer på at gå rundt og kikke.

Vikingeskibs Museets hjemmeside
Flere billeder

Man kan også være heldig, som os, at møde en lille svane familie på tur...Mvh Peter

Botanisk Have 
onsdag, juli 12, 2006 - Oplevelser
I dag tog min kæreste og jeg en tur i Botanisk Have i København. Rejsen derind var desværre en langtrukken affære, da DSB, her midt i turist sæsonen, til stor gene for ind og udlandske turister, har fundet på, at de vil lave spor arbejde mellem Høje Tåstrup og Hovedbanen. Så for vores vedkommende hed det regional tog til Høje Tåstrup, skift til bumle S-Tog derfra og til Nørreport - det tager godtnok lang tid....Men ok, vi kom frem, og startede i Kaktushuset...... Hvis man tror, at kaktuser blot er nogle kedelige grå-grønne tingester med pikke på, så kan man godt tro om igen...Vi så rigtig mange utrolige flotte kaktuser i blomst, og hvilke flotte blomster og farver !Der var naturligvis også masser af mere "almindelige" kaktuser, både små og store. Det kan måske ikke ses på billedet ovenfor, men netop disse var mega store.

Derefter gik turen til Palmehuset, hvor man naturligvis kan opleve store palmer, bregner og andet der gror hvor det er rigtig varmt. Varmt var der også inde i Palmehuset, samt en luftfugtighed på omkring de 100%.Men det er jo det, der skal til, for at gro bla. bananer....I Palmehuset er der også muligt for, via en vindeltrappe, at komme op på en gangbro øverst oppe i væksthuset. Her fra kan man så nyde udsynet ud over toppene af palmerne og bregnerne, samt kikke ned, hvis man har mod på det... Det sidste undlod jeg, jeg ved det er uklogt med min lettere højdeskræk. Det skal måske lige tilføjes, at hvis man syntes det var varmt nede i jordhøjde, så var det intet i forhold til heroppe !Derefter var vi i Orkidehuset. Jeg havde regnet med, at se masser af virkelig flotte blomster, men blev dog lidt skuffet. Ok, der var da masser af flotte orkideer, men de kunne efter min mening ikke måle sig med de flotte kaktus blomster vi havde set.Uden for i haven, eller skal vi sige parken, var der også rigtig meget at se på, både stort som småt.Vandplanter var der naturligvis også, her i form af flotte åkander.Vi var også heldig at opdage en del dyr rundt omkring i haven, er de ikke bare søde ?Selvom parken ikke er specielt stor, så kan man nemt bruge rigtig mange timer derinde. Der er et væld af små stier, som godtnok løber tæt på hinanden, samt krydser hinanden, men selvom man går på en som blot er 5-10 meter fra en sti man lige har gået på, så ser man en masse nyt, og har overhovedet ikke følelsen af, at her har jeg da været før.

Selvom jeg på ingen måde er plante interesseret, så synes jeg det var en dejlig tur, jeg er sikker på det er en succes der skal gentages.

Botanisk Haves hjemmeside
Flere billeder

Turen hjem med DSB var som udturen en langsommelig affære, men alt i alt havde vi en rigtig god tur, heldigvis var vejreret også med os !

Mvh Peter
Næste